Övergripande information om Gymnasiesärskolan

Gymnasiesärskolan är till för ungdomar som har en utvecklingsstörning eller en förvärvad hjärnskada. Utbildningen inom gymnasiesärskolan är förlagd över 4 år.

Gymnasiesärskolan erbjuder Individuella programmetlänk till annan webbplats och Nationella program.

De nationella program som erbjuds är Administration, handel och varuhanteringlänk till annan webbplats samt Fordonsvård och godshanteringlänk till annan webbplats.

Till gymnasiesärskolan är du välkommen på verksamhetsbesök och praktik. Under verksamhetsbesök kan du få träffa personal som undervisar på programmet/ programmen som du är intresserad av. Du kan också få träffa elever som går den utbildning/utbildningar som du är intresserad av. Vi visar dig också gärna våra lokaler och gör upp och planerar för en praktik hos oss. Det är du som bestämmer vilket upplägg som passar dig.

Sista ansökningsdatum till oss är 15 februari

Till vårdnadshavare för elever som sökt/ska söka anpassad skolskjuts
Vårdnadshavare fyller i ansökan om anpassad skolskjuts och lämnar ansökan till skolan. Ni som har elever som ej har påbörjat sin utbildning vid Alleskolan har möjlighet att skicka in Er ansökan till adressen som står skriven på ansökan.

Blanketten ska vara skolan tillhanda senast 10 Maj för följande hösttermin.

Vi kopierar ansökan och skickar in den med skolans underskift till Transam.

Finns önskemål på annat än vad vi vanligtvis beviljar enligt våra regler så ska det framgå i ansökan. Detta för att vi ska ha tid på oss att undersöka och meddela vårdnadshavare om det är ett möjligt alternativ mot våra regler.

Elever har rätt att åka till och från hemmet/kortis och skolan i samband med skolans start och sluttider.

Vid ändring av datum, tider och information om lämning och hämtning vid kortis meddelar vårdnadshavare själva det till Transam. Om elever på grund av något inte ska åka med taxin så meddelar vårdnadhavare själva det till Transam.

Blankett: Ansökan om anpassad skolskjuts 2017-2018PDF

Liselott Broman Huss
liselott.broman.huss@alleskolan.eu

Carl-Johan Larsgården