• 2017-04-26

Rapport från Cern

Elsa B, Emelie J och Matilda E i NA14 berättar om sina upplevelser från forskningsanläggningen Cern utanför Geneve.

• 2017-04-03

Skolutbyte med JC Maxwell-skolan i Turin, Italien

Det blev en intensiv vecka för dem som deltog i förra veckans skolutbyte med elever och lärare från en gymnasieskola i Turin. Våra elever som läser italienska fick chans att tillsammans med våra italienska vänner göra studiebesök både i Örebro och Stockholm och glädjen att umgås och arbeta tillsammans här på Alléskolan.

• 2017-03-31

Elev kammade hem tre priser i finalen av Utställningen Unga Forskare

Grattis Lukas!I torsdags utsågs Sveriges skarpaste unga forskare. 100 finalister har mötts och tävlat om priser värda över 500 000 kronor.Lukas Wass i TE14B kammade hem tre priser i tävlingen Utställningen Unga Forskarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster; Konstruktionspriset (10 000 kronor), The YALE SCIENCE & ENGINEERING ASSOCIATION, INC, Most Outstanding Exhibit in Computer Science, Engineering, Physics, or Chemistry (10 000 kronor) samt medalj Tekniska Museets Vänners pris för innovation och samhällsnytta (2 000 kronor).

Utställningen Unga Forskare
    är Sveriges största tävling för gymnasieprojekt inom matematik, teknik och naturvetenskap.

• 2017-03-28

Alléskolan i Aten

Alléskolan finns representerande som deltagare i det omfattande EU-projektet ”CathEyoU” och som i Sverige leds av Örebro universitet. Inom ramen för detta projekt presenterades resultatet av SA15A:s arbete i skolan vid en stor konferens i Aten.  Tillsammas andra deltagare från Tyskland, Italien, Portugal samt Tjeckien diskuterades viktiga frågor som rör EU:s framtid. Projektet kommer att fortgå under resten av året samt 2018.

• 2017-03-15

PI-dagen

Tisdagen den 14 mars, eller som man skriver på engelska, march 14 (3/14) firade NA-programmet på Alléskolan PI-dagen. I recitationstävlingen av decimaler i PI  blev David Thiele i NA15B bäste deltagare med 203 decimaler.

• 2017-03-14

Elever prisades på UF-mässa i Örebro

UF-företaget Jaktbygge UFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  från Alléskolan vann två prestigefyllda  priser under UF-mässan på Conventum i Örebro den 13 mars.

• 2017-02-16

Fem stipendiater åker till Eagle Mine i Michigan

Årets fem stipendiater kommer att göra ett spännande gruvbesök vid Lundin Minings gruva i Michigan.

• 2017-02-13

Unga entreprenörer ställde ut i Hallsberg

Alléskolan arrangerade i fredags  en mässa i ung företagsamhet i Cityhuset i Hallsberg.  Läs en artikel om evenemanget här: sydnarkenytt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

• 2017-02-09

Kick-off för Sydnärkes ungdomsråd!

Den 2 mars är det kick-off för Sydnärkes ungdomsråd. Då träffas unga och beslutsfattare för att få inspiration och lära sig mer om olika former för påverkan och inflytande. Medverkar gör Sveriges ungdomsråd.

• 2017-01-25

Komtek

Nu söker vi deltagare till våra kvällskurser i Laxå. Barn och ungdomar i klasserna 1-6 är välkomna att söka plats till vårens kurser i kreativ, lustfylld teknik. I Hallsberg arrangerar vi även Tech-kvällar för högstadieelever.