Om skolan

Alléskolan är Örebro läns största skola med våra cirka 1600 elever och med en stor skola kommer många fördelar. Vi har Örebro läns bredaste utbud av såväl yrkes- som högskoleförberedande program. Det innebär att vi kan erbjuda många olika kurser så att vi har något för alla.

Är du idrottsintresserad kan du välja mellan ett flertal idrottsprofiler (LIU). Vi har även nationella idrottsutbildningar (NIU) för bågskytte, fotboll och orientering. Är du artistiskt lagd kan du välja estetiska ämnen, eller kanske gå studieförberedande program med musikestetisk profil. Vill du studera som lärling så finns en rad lärlingsutbildningar inom bygg och anläggning, fordon och VVS.

På skolan finns kunniga och engagerade lärare som hjälper dig att nå dina mål. Vi ger dig möjligheter att plugga smart genom utbildning i studieteknik. Vi erbjuder en omfattande stöd- och handledningsverksamhet. Alla elever har en egen läsplatta eller laptop under studietiden.

Alléskolans arbetsklimat är öppet, respektfyllt och utvecklande. På Alléskolan erbjuder vi intressanta Introduktionsprogram och vi har anpassade utbildningar för elever med Asperger syndrom eller högfungerande autism. Vi har också en väl utvecklad gymnasiesärskola med individuellt program samt nationella program.

Elever och personal trivs på Alléskolan, Sydnärkes pulserande och populära gymnasiecampus – en smältdegel av utbildning, aktiviteter och gemenskap. Under de senaste åren har skolan genomgått stora renoveringar och nybyggnationer och vi har nu bl.a. toppmoderna laborationssalar, fullt utrustade musikstudios, modernt restaurang- och livsmedelskök samt elevutrymmen med tillgång till trådlöst nätverk och sittgrupper för studier och fika samt trivsamma cafeterior. Sedan våren 2016 har vi dessutom en helt nybyggd skolgård. Vår uppskattade skolrestaurang serverar tre olika rätter varje dag. Vi har också ett populärt skolbibliotek med kunnig personal.

I närområdet finns idrotts- och simhall, konstgräsplan, grönområden och affärer. Via Hallsbergs järnvägsstation når du lätt många orter, och bra möjligheter att resa passar en skola som satsar på internationalisering, entreprenörskap och företagssamverkan.

Välkommen till en riktig gymnasieskola!

Klicka på respektive hus för att se salskarta

Hus B Hus E Hus F Hus H Hus A Hus D Hus M Hus J Hus L Karta Alléskolan


Sydnärkes Utbildningsförbund, Alléskolan, 694 80 Hallsberg
Besöksadress: Södra Allén 14, Hallsberg
Tel: 0582 - 68 52 16, Fax: 0582 - 68 54 66
E-post: alleskolan@alleskolan.eu