Estetiska programmet

Estetiska programmet passar för dig som vill ha behörighet till högre studier på högskola och universitet och samtidigt vill utöva ditt stora intresse musik. Den viktigaste målsättningen är att du ska utveckla din egen kreativitet.

Du utvecklar dig som instrumentalist/sångare på ditt huvud- och bruksinstrument.

Du får lära dig att ta ut musik på gehör samt få kunskaper i musikens uppbyggnad och teoretiska delar.

Du utvecklas i att spela tillsammans med andra och får under studietiden spela och lära dig många olika musikstilar.

Du förbereds att framträda inför publik, deltar i offentliga konserter, uppträdanden, shower, både på och utanför skolan.

Du kan också skapa egenproducerad musik i våra moderna musikdatasalar och i vår studio.

Du har behörighet för högre studier på t ex Universitet och Högskola.
Du kan också fortsätta utveckla ditt musikintresse genom olika utbildningar på folkhögskolor och musikhögskolor.

Programmet är till för dig som vill bli sångare, musiker, musiklärare, låtskrivare, ljudtekniker eller producent, men även för dig som vill fortsätta att ha musik som ett intresse med behörighet för högre studier.

Sidansvarig: Lena Samuelsson

Lena Samuelsson