Hotell- och turismprogrammet

På grund av för få sökande kommer inte
Hotell- och turismprogrammet att startas hösten 2017.

För dig som vill lära dig ge service och bli duktig på att förstå andra människors önskemål och behov. Du lär dig att kommunicera med andra människor, marknadsföring, försäljning och att kunna tänka nytt och kreativt.

Inriktningar
Utbildningen erbjuder två olika vägar att gå:
Hotell och konferens eller Turism och resor.

Tänk på att språk är viktigt. I ditt yrke behöver du kunna tala med kunder/gäster. Inom Hotell och Turism branschen förekommer det en del obekväma arbetstider som innebär arbete på kvällar och helger. Man ska finnas tillgänglig när andra är lediga.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL
APL är ett mycket viktigt inslag i utbildningen. Det är här du kommer i kontakt med det verkliga arbetslivet. Minst 15 veckor är APL på olika arbetsplatser i Sverige eller utomlands. Skolan strävar efter att kunna erbjuda alla som önskar en möjlighet att få praktisera i ett annat land.

Du utbildar dig till yrken inom försäljning, konferensverksamhet, reception, turistinformation och guidning, reseplanering och resebyråarbete.

Grundläggande behörighet
Alla elever som väljer yrkesinriktade program vid Alléskolan erbjuds möjlighet att läsa Svenska 2, Svenska 3 samt Engelska 6 och kommer då att få grundläggande behörighet för universitets- och högskolestudier.

Kurserna erbjuds som individuella val, programfördjupning eller som utökade kurser beroende på vilket/vilka program det gäller.

Sidansvarig: Annelie Månbrant

Annelie Månbrant