Humanistiska programmet

Alléskolan är ensam i länet om att erbjuda båda inriktningarna av det Humanistiska programmet. Du väljer mellan att läsa Kulturinriktning eller Språkinriktning.

Kulturinriktningen innebär att dina studier riktas mot fördjupade kunskaper inom kulturområdet. Ämnet Konst och kultur med kurserna Kultur och idéhistoria, Film- och TV-kunskap och Samtida kulturuttryck är unikt för inriktningen.

Språkinriktningen innebär att du har möjlighet att läsa upp till och med steg 5 i ditt fortsättningsspråk och steg 3 i ditt nya språk. Du läser även Latin, fördjupningskursen Engelska 7 och en fördjupningskurs i Svenska.

Programmets båda inriktningar ger dig goda språkliga färdigheter och ökar din bildning inom ämnesområden som filosofi, historia och litteratur. Du har även möjlighet att själv bestämma hur du vill spetsa din kompetens genom Programfördjupning och Individuellt val, till exempel kan du om du vill välja att läsa Matematik 2b och 3b (se programstruktur).

Humanistiska programmet ger dig goda förkunskaper och behörighet inför vidare studier.

Kulturinriktningen är särskilt bra för dig som vill studera och jobba inom olika humanistiska områden som kultur eller utbildning.

Språkinriktningen är perfekt för dig som vill studera eller arbeta utomlands; goda språkkunskaper öppnar många dörrar.

Sidansvarig: Lena Samuelsson

Lena Samuelsson