Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är till för dig som är intresserad av matlagning, servering och bakning. Du får en gedigen utbildning som leder till fortsatta studier på yrkeshögskolan eller arbete inom restaurang- eller livsmedelsbranschen. Alléskolan erbjuder helt moderna utbildningslokaler med egen restaurang integrerad i Cityhuset.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL
APL är ett mycket viktigt inslag i utbildningen. Det innebär att du arbetar i branschen tillsammans med handledare som ger dig ytterligare fördjupning och branschkännedom. Minst 15 veckor är APL på olika arbetsplatser i Sverige eller utomlands.
Inriktningar

Skolan erbjuder inriktningarna: Bageri och konditori samt Kök och servering.

Populära profiler
I inriktningen Kök och servering får ni möjlighet att jobba i skolans egen restaurang. Vi samarbetar med olika aktörer inom interna och externa evenemang

På inriktningen Bageri och konditori bakar man bröd och konditorivaror som vi serverar våra gäster i restaurangen och i vår butik.

Din framtid
Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelssektorn, till exempel i restaurang, bageri och med färskvaror.

Grundläggande behörighet
Alla elever som väljer yrkesinriktade program vid Alléskolan erbjuds möjlighet att läsa Svenska 2, Svenska 3 samt Engelska 6 och kommer då att få grundläggande behörighet för universitets- och högskolestudier.

Kurserna erbjuds som individuella val, programfördjupning eller som utökade kurser beroende på vilket/vilka program det gäller.

Sidansvarig: Annelie Månbrant

Kontakt

Rektor:
Annelie Månbrant
070 - 558 02 12
E-postadress:
Annelie Månbrant

Skoladministratör:
Sabine Beckmann
070 -187 11 83
E-postadress:
Sabine Beckmann

Studie- och yrkesvägledare
Sandra Subraian Ekholm
E-postadress:
Sandra Subraian Ekholm

Programledare:
Lars Eriksson
070 - 241 53 66
E-postadress:
Lars Eriksson

Sydnärkes Utbildningsförbund, Alléskolan, 694 80 Hallsberg
Besöksadress: Södra Allén 14, Hallsberg
Tel: 0582 - 68 52 16, Fax: 0582 - 68 54 66
E-post: alleskolan@alleskolan.eu