Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är till för dig som är intresserad av matlagning, servering och bakning. Du får en gedigen utbildning som leder till fortsatta studier på yrkeshögskolan eller arbete inom restaurang- eller livsmedelsbranschen. Alléskolan erbjuder helt moderna utbildningslokaler med egen restaurang integrerad i Cityhuset.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL
APL är ett mycket viktigt inslag i utbildningen. Det innebär att du arbetar i branschen tillsammans med handledare som ger dig ytterligare fördjupning och branschkännedom. Minst 15 veckor är APL på olika arbetsplatser i Sverige eller utomlands.
Inriktningar

Skolan erbjuder inriktningarna: Bageri och konditori samt Kök och servering.

Populära profiler
I inriktningen Kök och servering får ni möjlighet att jobba i skolans egen restaurang. Vi samarbetar med olika aktörer inom interna och externa evenemang

På inriktningen Bageri och konditori bakar man bröd och konditorivaror som vi serverar våra gäster i restaurangen och i vår butik.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelssektorn, till exempel i restaurang, bageri och med färskvaror.

Grundläggande behörighet
Alla elever som väljer yrkesinriktade program vid Alléskolan erbjuds möjlighet att läsa Svenska 2, Svenska 3 samt Engelska 6 och kommer då att få grundläggande behörighet för universitets- och högskolestudier.

Kurserna erbjuds som individuella val, programfördjupning eller som utökade kurser beroende på vilket/vilka program det gäller.

Sidansvarig: Annelie Månbrant

Annelie Månbrant