Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett av skolans populäraste program och vi erbjuder inriktningarna Beteendevetenskap och Samhällsvetenskap. Dessutom kan du med hjälp av olika valbara kurser och det individuella valet spetsa till din kompetens. Du kommer att utveckla din förmåga att genomföra samhällsvetenskapliga studier och lära dig att se orsaker, samband och konsekvenser. De olika kurserna samarbetar ofta och tematiska studier är vanligt förekommande. Du får också lära dig flera olika sätt att presentera det du lärt dig.

På programmet tränar vi mycket på att hålla föredrag, diskutera, skriva arbeten samt att använda moderna språk. Du har stora möjligheter att utveckla dina kunskaper inom de områden som intresserar dig. Undervisningen sker i nyrenoverade lokaler med bra tillgång till datorer. Det ges möjlighet att läsa många av de kurser som ger meritpoäng, t.ex. språk och matematik. Du kan även kombinera dina studier med din idrott. Skolan har avtal med flera lokala idrottsföreningar och vill du veta mer så kontakta oss.

Din framtid
Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig behörighet att söka många utbildningar vid universitet och högskola. Programmet ger dig en bred grund och du kan efter vidare utbildning arbeta inom olika områden som journalist, lärare, polis, reseledare eller inom juridik och ekonomi.

Sidansvarig: Lena Samuelsson

Kontakt


Rektor:
Lena Samuelsson
070 - 240 52 28
E-postadress:
Lena Samuelsson

Skoladministratör:
Nina Rautatammi
070 - 527 19 90
E-postadress:
Nina Rautatammi

Studie- och yrkesvägledare:
Mikael Sundberg
070 - 818 95 11
E-postadress:
Mikael Sundberg

Programledare:
Mikael Hellgren 
0582 - 68 52 30 
E-postadress:
Mikael Hellgren

Sydnärkes Utbildningsförbund, Alléskolan, 694 80 Hallsberg
Besöksadress: Södra Allén 14, Hallsberg
Tel: 0582 - 68 52 16, Fax: 0582 - 68 54 66
E-post: alleskolan@alleskolan.eu